X

Vanuit de tuin

Keuken

Hal

Vanuit de woonkamer

Woning en buitenruimte

Maatvoering met GPS

Duurzame woning te Schipluiden

Duurzame vrijstaande woning

Keuken

Hoge entree met vide

Open achterzijde van de woning

Keuken

Terras

Kap schuur

Deze vrijstaande woning in het dorp Schipluiden is ontworpen met duurzaamheid hoog in het vaandel. Door gebruik te maken van staalframebouw is de woning zeer flexibel en zijn grote open ruimtes mogelijk gemaakt.

De voorzijde van de woning is traditioneel vormgegeven zoals in de rest van Schipluiden te zien is. De achterzijde van de woning is echter zeer open en transparant en zorgt voor een optimale connectie met de buitenruimte en de natuur.

De woning is duurzaam ontworpen, met bodemwarmtesysteem, ventilatievloer, warmteterugwinning en zonnecellen wordt een EPC waarde van de woning 0,32 gehaald. De gevels hebben hierbij een zeer hoge isolatiewaarde en er wordt in de gehele woning driedubbel glas toegepast.

Initiatief:Juli 2014
Start Bouw:September 2015
Status:Uitvoering
Plaats:Schipluiden
EPC:0.32
HoofdaannemerBouwbedrijf A. de Zeeuw
Aannemer StaalframeFM Bouw
Leverancier staalframeFrame factory

Schuur gereed

Terwijl de werkzaamheden aan de woning doorgaan, is inmiddels ook de schuur gereed. De schuur met veranda heeft een open houten constructie van Douglas hout.

7 Januari 2016

Staalframe constructie gereed

Na anderhalve week is de staalframe constructie van de woning gereed en is de constructie aan de buitenzijde beplaat. Inmiddels is ook een start gemaakt met het rondom isoleren van de woning om de hoge isolatiewaarde van de woning te kunnen realiseren.

9 November 2015

360 Panorama's en Virtual Reality

Om een indruk te krijgen van het eindresultaat zijn er enkele 360 graden panorama renders gemaakt, door met je muis te slepen kun je hierin rondkijken. Wanneer je een Virtual Reality bril hebt, of bijvoorbeeld een 'Google Cardboard', zijn ook hier links beschikbaar om in de woning te kunnen rondkijken.

360 Graden panorama's         
Keuken
Hal
Badkamer
Woonkamer/keuken
Woonkamer
Virtual Reality
Keuken
Hal
Badkamer
Woonkamer/keuken
Woonkamer

28 Oktober 2015

Fundering en begane grondvloer gereed

De werkzaamheden gaan hard! Afgelopen week is de fundering van de woning gestort en is de isolatievloer voor de begane grond aangebracht. Inmiddels zijn ook de voorbereidingen voor de geprefabriceerde staalframeconstructie in volle gang zodat deze over anderhalve week geplaatst kan worden.

14 Oktober 2015

Heien en warmtewisselaars

Vandaag zijn de heiwerkzaamheden voor de woning uitgevoerd. In totaal zijn 21 betonnen palen geheid waarvan er bij 12 palen een warmtewisselaar van Sixways mee de grond in is gebracht. Deze warmtewisselaars zullen in een later stadium aangesloten worden op de vloerverwarming/koeling om in de zomer de woning op duurzame wijze te kunnen koelen.

5 Oktober 2015

Werkzaamheden gestart

De werkzaamheden op het land zijn gestart. Elektra- en wateraansluitingen zijn aangelegd, de grond waar de woning komt te staan is afgegraven en alles is voorbereid op de eerste paal die maandag 5 oktober de grond in zal gaan. Met deze palen zullen tevens warmtewisselaars in de bodem aangebracht worden.

2 Oktober 2015

Bouwers bekend

De bouwers van de woning zijn bekend. De hoofdaannemer voor de bouw is Bouwbedrijf A. de Zeeuw uit Maassluis. De staalframe constructie zal geleverd worden door Frame factory en de montage van het staalframe zal uitgevoerd worden door FM Bouw uit Bunschoten. Daarnaast worden de bodemwisselaars aangebracht door Sixways.

10 Augustus 2015

Staalframe Constructie

De woning wordt gebouwd volgens het staalframeprincipe. Dit systeem maakt het mogelijk een zeer flexibele woning te bouwen met hoge isolatiewaarden en grote overspanningen. De staalframe elementen zullen geprefabriceerd op de bouwplaats aankomen, waarna de woning binnen enkele dagen opgebouwd wordt. Hierna kan begonnen worden met het afbouwen van de woning.

1 augustus 2015

Definitief Ontwerp

Het ontwerp voor de vrijstaande duurzame villa in Schipluiden is gereed. Het oppervlak van de woning is 167 m2.

Het ontwerp gaat uit van een transparante achterzijde van de woning met uitzicht op het de rustige en groene omgeving, vanuit de keuken en eetkamer kijkt men uit naar buiten. Dit terwijl de voorzijde een traditionele opbouw laat zien.

Bij binnenkomst in de woning ontvouwt een dubbelhoge hal zich waarin de moderne trap toegang geeft tot de hal op de eerste verdieping die door een vide een geheel is met de hal op de begane grond. Vanuit de ruime hal betreedt men via een dubbele deur de ruime woonkamer.

De woning is zeer duurzaam ontworpen, zo is er vloerventilatie aanwezig in combinatie met een wartmewisselaar en wordt gebruik gemaakt van bodemwarmte en -koude die de woning in de zomer koel houdt en in de winter warm. Daarnaast is heeft de gevel een zeer hoge isolatiewaarde en wordt overal driedubbel glas toegepast.

7 juli 2015

Studio M | Architectuur

Door middel van duurzame en eigentijdse architectuur wil studio M de leef- en woonomgeving van onze klanten verbeteren. Studio M creëert de woning die precies bij u past, of dit nu een woning met traditionele uitstraling of een moderne villa is. Studio M zorgt er voor dat u zich thuis voelt, het belangrijkste aspect van een woning.

Duurzaamheid is een zeer belangrijk onderdeel bij het realiseren van de woning. Door duurzame oplossingen creëert u een comfortabel binnenklimaat en denkt u tegelijkertijd aan de toekomst en aan uw portemonnee. Studio M realiseert woningen van de idee- of schetsfase tot en met de oplevering van uw woning. Ook kunt u gericht advies krijgen over bijvoorbeeld een vergunningaanvraag, ideëen voor uw woning of advies over duurzaamheid.

Bent u geinteresseerd? Vrijblijvend maken we voor u een schetsontwerp. Neemt u hiervoor contact op via info@studiomarchitectuur.nl.

Overige projecten

Woningen

U denkt er al een tijd aan om uw eigen woning te laten bouwen, maar u weet niet waar u moet beginnen? Studio M kan u al helpen vanaf het begin van het proces met de globale ideefase. Waar moet u allemaal rekening mee houden? Wat kost het? Wat komt er bij kijken? We adviseren u graag in uw keuzes en begeleiden u van begin tot de oplevering van uw woning.

Duurzaamheid

Het bouwbesluit zorgt er in Nederland voor dat gebouwen en woningen steeds duurzamer worden. Studio M doet daar nog een schep bovenop en ontwerpt woningen die al voldoen aan de eisen die pas over enkele jaren gelden. Duurzaamheid in woningen is een belangrijk aspect, niet alleen voor het milieu, maar het zorgt ook voor een hoger woongenot en comfortniveau door optimale ventilatie en warmteverspreiding. Studio M streeft naar woningen met een EPC van 0,2 en gebruikt moderne bouwtechnieken en gevels met hoge isolatiewaarden.

Werkwijze

Wanneer u er aan denkt een woning te laten bouwen kunt u contact met ons opnemen. We zullen dan beginnen met een gesprek waarin we de mogelijkheden en uw wensen bespreken. Aan de hand van dit gesprek wordt een schetsontwerp gemaakt met een globaal idee hoe uw woning er uit kan komen te zien. Dit is geheel vrijblijvend. Bent u enthousiast geworden van het schetsontwerp en de mogelijkheden kunt u besluiten met Studio M uw woning verder te ontwikkelen in verschillende fasen:

Voorlopig Ontwerp (VO).
In het voorlopig ontwerp zal het schetsontwerp uitgewerkt worden tot completer ontwerp. Materialen worden bekeken en gekozen, kleuren verkend en principedetaillering gemaakt. In deze fase kan nog veel veranderen aan het ontwerp.

Definitief ontwerp (DO).
In het definitief ontwerp wordt het ontwerp vastgelegd, inclusief installaties, materialen, kleuren, detailtekeningen van bijvoorbeeld kozijnen, dakranden, gevelafwerking en constructie.

Vergunningaanvraag.
Zodra het definitief ontwerp naar tevredenheid is gemaakt, zal de vergunningaanvraag worden gemaakt. Dit betekent de volledige uitwerking van alle plattegronden, doorsneden, details, berekeningen, rapporten, EPC eisen, daglichttoetreding, milieu-eisen en overige eisen aan het nederlandse bouwbesluit.

Aanbesteding.
Zodra de vergunning binnen is kan een aannemer gezocht worden om uw woning te bouwen. Afhankelijk van uw eventuele eigen voorstellen bekijken we de opties en helpen we u te kiezen. In deze fase zal het bestek gereed gemaakt worden zodat de aannemer precies weet wat er gebouwd moet worden en er hierover geen discussies ontstaan tijdens de bouw.

Uitvoering.
Zodra de aannemer gekozen is, wordt er begonnen met bouwen. In reguliere bouwvergaderingen zullen we de kwaliteit en uitgangspunten van het ontwerp bewaken en de voortgang bijhouden.

Contact

Wanneer u er aan denkt een woning te laten bouwen kunt u contact met ons opnemen. We zullen u dan zo snel mogelijk benaderen.

Studio M | Architectuur
Admiraal de Ruijterweg 113-3
1056 EW, Amsterdam
E-mail:info@studiomarchitectuur.nl
Tel: +31 (0)6 14 04 24 73