X

3D Sfeerimpressie

3D Sfeerimpressie

3D Sfeerimpressie

3D Sfeerimpressie

Conceptontwikkeling

3D Sfeerimpressie

3D Sfeerimpressie

3D Sfeerimpressie

Plattegrond Begane Grond

Plattegrond Eerste Verdieping

Duurzame moderne woning te Diemen

3D Sfeerimpressie

3D Sfeerimpressie

3D Sfeerimpressie

3D Sfeerimpressie

Concept ontwikkeling

3D Sfeerimpressie

3D Sfeerimpressie

3D Sfeerimpressie

Plattegrond Begane Grond

Plattegrond Eerste Verdieping

Concept

Het ontwerp is gebaseerd op de wensen van de opdrachtgever waarin lichtinval, ruimtelijkheid met uitstekende volumes en hoogteverschillen een belangrijk aspect zijn. In het ontwerp zal op de begane grond een woon- en een kookgedeelte en een bijkeuken aanwezig zijn. Op de eerste verdieping worden 4 slaapkamers en een badkamer gepositioneerd en een derde verdieping of zolder als extra vrije in te delen ruimte.

Op locatie Plantage de Sniep te Diemen is door Studio M te Amsterdam een moderne woning ontworpen. Aan de basis van het ontwerp liggen twee dwars over elkaar stekende volumes die door verschillend materiaalgebruik en functies gekenmerkt worden. Door deze basisvorm ontstaat op de begane grond een overdekt terras en een woning die door de breedte over het gehele kavel voor privacy zorgt. De begane grond heeft een open plattegrond waar door hoogteverschillen zithoeken en functies onderscheiden worden. Op de verdieping bevinden zich drie ruime slaapkamers waarvan één slaapkamer een terras over de volledige breedte heeft, tevens onderscheiden door bijzonder materiaalgebruik.

Volumes

De wens is om het kavel van voor naar achter toe af te sluiten, door op de begane grond een volume te maken over de volledige breedte van de kavel. Onderstaand is de kavel in juiste noord-zuidrichting weergegeven. Aan de voorgevel zijn de entree en de ingang van de garage gesitueerd. De achterzijde is geheel open en transparant met veel glas. Door de eerste verdieping dwars op de begane grond te plaatsen ontstaat een spannend en speelse plattegrond en volume. Door deze afbakening ontstaat in de tuin een overdekt terras en op het dak van de begane grond een dakterras. De tuin kan zo maximaal benut worden. Het volume op de verdieping heeft uitzicht naar achter en naar voren en de tuin en het terras ligt ideaal op het zuidwesten voor de middag en avond zon.

Indeling

De begane grond is een grote open ruimte met vrije plattegrond. Door een verlaagde ‘zitkamer’ en verhoogde woonkeuken en extra zithoek ontstaat een speels effect van ruimten met verschillende hoogten. De achterzijde is bijna geheel van glas met een groot overdekt terras waar de vloer doorloopt. De eerste verdieping is gedeeltelijk open zodat een ruimte uitkijkt op de woonkamer, dit is een open ruimte met piano, werkbureau en extra zitruimte.

Duurzaamheid

De woning is ontworpen met een staalframe constructie. Deze constructie zorgt ervoor dat vrije indelingen van de woning mogelijk zijn en er met geringe dikte van de gevel hoge isolatiewaarden te halen zijn. Uitgangspunt van de gevel is een Rc waarde van 6,0 waarbij de dikte van de gevel 300 mm zal zijn. Daarnaast zal gebruik gemaakt worden van een centraal ventilatiesysteem met warmteterugwinning om een zo comfortabel en gezond mogelijk binnenklimaat te realiseren.

Initiatief:December 2015
Type:Nieuwbouw
Status:Uitvoering
Plaats:Diemen

Studio M | Architectuur

Door middel van duurzame en eigentijdse architectuur wil studio M de leef- en woonomgeving van onze klanten verbeteren. Studio M creëert de woning die precies bij u past, of dit nu een woning met traditionele uitstraling of een moderne villa is. Studio M zorgt er voor dat u zich thuis voelt, het belangrijkste aspect van een woning.

Duurzaamheid is een zeer belangrijk onderdeel bij het realiseren van de woning. Door duurzame oplossingen creëert u een comfortabel binnenklimaat en denkt u tegelijkertijd aan de toekomst en aan uw portemonnee. Studio M realiseert woningen van de idee- of schetsfase tot en met de oplevering van uw woning. Ook kunt u gericht advies krijgen over bijvoorbeeld een vergunningaanvraag, ideëen voor uw woning of advies over duurzaamheid.

Bent u geinteresseerd? Vrijblijvend maken we voor u een schetsontwerp. Neemt u hiervoor contact op via info@studiomarchitectuur.nl.

Overige projecten

Woningen

U denkt er al een tijd aan om uw eigen woning te laten bouwen, maar u weet niet waar u moet beginnen? Studio M kan u al helpen vanaf het begin van het proces met de globale ideefase. Waar moet u allemaal rekening mee houden? Wat kost het? Wat komt er bij kijken? We adviseren u graag in uw keuzes en begeleiden u van begin tot de oplevering van uw woning.

Duurzaamheid

Het bouwbesluit zorgt er in Nederland voor dat gebouwen en woningen steeds duurzamer worden. Studio M doet daar nog een schep bovenop en ontwerpt woningen die al voldoen aan de eisen die pas over enkele jaren gelden. Duurzaamheid in woningen is een belangrijk aspect, niet alleen voor het milieu, maar het zorgt ook voor een hoger woongenot en comfortniveau door optimale ventilatie en warmteverspreiding. Studio M streeft naar woningen met een EPC van 0,2 en gebruikt moderne bouwtechnieken en gevels met hoge isolatiewaarden.

Werkwijze

Wanneer u er aan denkt een woning te laten bouwen kunt u contact met ons opnemen. We zullen dan beginnen met een gesprek waarin we de mogelijkheden en uw wensen bespreken. Aan de hand van dit gesprek wordt een schetsontwerp gemaakt met een globaal idee hoe uw woning er uit kan komen te zien. Dit is geheel vrijblijvend. Bent u enthousiast geworden van het schetsontwerp en de mogelijkheden kunt u besluiten met Studio M uw woning verder te ontwikkelen in verschillende fasen:

Voorlopig Ontwerp (VO).
In het voorlopig ontwerp zal het schetsontwerp uitgewerkt worden tot completer ontwerp. Materialen worden bekeken en gekozen, kleuren verkend en principedetaillering gemaakt. In deze fase kan nog veel veranderen aan het ontwerp.

Definitief ontwerp (DO).
In het definitief ontwerp wordt het ontwerp vastgelegd, inclusief installaties, materialen, kleuren, detailtekeningen van bijvoorbeeld kozijnen, dakranden, gevelafwerking en constructie.

Vergunningaanvraag.
Zodra het definitief ontwerp naar tevredenheid is gemaakt, zal de vergunningaanvraag worden gemaakt. Dit betekent de volledige uitwerking van alle plattegronden, doorsneden, details, berekeningen, rapporten, EPC eisen, daglichttoetreding, milieu-eisen en overige eisen aan het nederlandse bouwbesluit.

Aanbesteding.
Zodra de vergunning binnen is kan een aannemer gezocht worden om uw woning te bouwen. Afhankelijk van uw eventuele eigen voorstellen bekijken we de opties en helpen we u te kiezen. In deze fase zal het bestek gereed gemaakt worden zodat de aannemer precies weet wat er gebouwd moet worden en er hierover geen discussies ontstaan tijdens de bouw.

Uitvoering.
Zodra de aannemer gekozen is, wordt er begonnen met bouwen. In reguliere bouwvergaderingen zullen we de kwaliteit en uitgangspunten van het ontwerp bewaken en de voortgang bijhouden.

Contact

Wanneer u er aan denkt een woning te laten bouwen kunt u contact met ons opnemen. We zullen u dan zo snel mogelijk benaderen.

Studio M | Architectuur
Admiraal de Ruijterweg 113-3
1056 EW, Amsterdam
E-mail:info@studiomarchitectuur.nl
Tel: +31 (0)6 14 04 24 73