X

3D impressie

3D impressie

3D impressie

3D impressie

3D impressie

3D impressie

Heiwerkzaamheden

Heiwerkzaamheden

Heiwerkzaamheden

Begane Grondvloer

Constructie

Constructie

Constructie

Constructie

Constructie

Constructie

Constructie

Kubuswoning, Kavel 47, Kubuseiland Utrecht

3D impressie

3D impressie

3D impressie

3D impressie

3D impressie

3D impressie

Heiwerkzaamheden

Heiwerkzaamheden

Heiwerkzaamheden

Begane Grondvloer

Constructie

Constructie

Constructie

Constructie

Constructie

Constructie

Constructie

De locatie van dit plan is het Kubuseiland in Utrecht. Voorwaarde van het plan is dat de woning een precieze kubusvormig heeft.

Het concept voor het ontwerp is een donker afgewerkte kubus met een lijnenspel van transparante delen doorlopend over de verschillende gevelvlakken. Hierdoor ontstaat een mooi en eenduidig gevelbeeld waar de openingen in de gevel afgestemd zijn op de functie in de woning. Zo ontstaat aan de voorzijde een meer gesloten deel en aan de achterzijde open richting de tuin. Het lijnenspel wordt hierbij doorgetrokken over het dakterras.

Initiatief:Maart 2016
Type:Nieuwbouw
Status:Uitvoering
Plaats:Utrecht
EPC:0,35
Hoofdaannemer:Bouwbedrijf Fred Meeder
Leverancier staalframeFrame factory
Kozijnlevering en montagePascal Ramen en Deuren
Installateur (W & E)RKT Lelystad

Bouwwerkzaamheden gestart

De werkzaamheden aan de woning zijn gestart en in volle gang. De fundering en begane grondvloer zijn gereed zodat begin 2017 het casco staalframe geplaatst kan worden.

10 februari 2017

Vergunning verleend

De vergunning voor het bouwplan op kubuseiland is verleend.

15 december 2016

Voorlopig Ontwerp goedgekeurd

Het voorlopig ontwerp voor de woning is goedgekeurd door de de projectleider van de gemeente.

30 juni 2016

Studio M | Architectuur

Door middel van duurzame en eigentijdse architectuur wil studio M de leef- en woonomgeving van onze klanten verbeteren. Studio M creëert de woning die precies bij u past, of dit nu een woning met traditionele uitstraling of een moderne villa is. Studio M zorgt er voor dat u zich thuis voelt, het belangrijkste aspect van een woning.

Duurzaamheid is een zeer belangrijk onderdeel bij het realiseren van de woning. Door duurzame oplossingen creëert u een comfortabel binnenklimaat en denkt u tegelijkertijd aan de toekomst en aan uw portemonnee. Studio M realiseert woningen van de idee- of schetsfase tot en met de oplevering van uw woning. Ook kunt u gericht advies krijgen over bijvoorbeeld een vergunningaanvraag, ideëen voor uw woning of advies over duurzaamheid.

Bent u geinteresseerd? Vrijblijvend maken we voor u een schetsontwerp. Neemt u hiervoor contact op via info@studiomarchitectuur.nl.

Overige projecten

Woningen

U denkt er al een tijd aan om uw eigen woning te laten bouwen, maar u weet niet waar u moet beginnen? Studio M kan u al helpen vanaf het begin van het proces met de globale ideefase. Waar moet u allemaal rekening mee houden? Wat kost het? Wat komt er bij kijken? We adviseren u graag in uw keuzes en begeleiden u van begin tot de oplevering van uw woning.

Duurzaamheid

Het bouwbesluit zorgt er in Nederland voor dat gebouwen en woningen steeds duurzamer worden. Studio M doet daar nog een schep bovenop en ontwerpt woningen die al voldoen aan de eisen die pas over enkele jaren gelden. Duurzaamheid in woningen is een belangrijk aspect, niet alleen voor het milieu, maar het zorgt ook voor een hoger woongenot en comfortniveau door optimale ventilatie en warmteverspreiding. Studio M streeft naar woningen met een EPC van 0,2 en gebruikt moderne bouwtechnieken en gevels met hoge isolatiewaarden.

Werkwijze

Wanneer u er aan denkt een woning te laten bouwen kunt u contact met ons opnemen. We zullen dan beginnen met een gesprek waarin we de mogelijkheden en uw wensen bespreken. Aan de hand van dit gesprek wordt een schetsontwerp gemaakt met een globaal idee hoe uw woning er uit kan komen te zien. Dit is geheel vrijblijvend. Bent u enthousiast geworden van het schetsontwerp en de mogelijkheden kunt u besluiten met Studio M uw woning verder te ontwikkelen in verschillende fasen:

Voorlopig Ontwerp (VO).
In het voorlopig ontwerp zal het schetsontwerp uitgewerkt worden tot completer ontwerp. Materialen worden bekeken en gekozen, kleuren verkend en principedetaillering gemaakt. In deze fase kan nog veel veranderen aan het ontwerp.

Definitief ontwerp (DO).
In het definitief ontwerp wordt het ontwerp vastgelegd, inclusief installaties, materialen, kleuren, detailtekeningen van bijvoorbeeld kozijnen, dakranden, gevelafwerking en constructie.

Vergunningaanvraag.
Zodra het definitief ontwerp naar tevredenheid is gemaakt, zal de vergunningaanvraag worden gemaakt. Dit betekent de volledige uitwerking van alle plattegronden, doorsneden, details, berekeningen, rapporten, EPC eisen, daglichttoetreding, milieu-eisen en overige eisen aan het nederlandse bouwbesluit.

Aanbesteding.
Zodra de vergunning binnen is kan een aannemer gezocht worden om uw woning te bouwen. Afhankelijk van uw eventuele eigen voorstellen bekijken we de opties en helpen we u te kiezen. In deze fase zal het bestek gereed gemaakt worden zodat de aannemer precies weet wat er gebouwd moet worden en er hierover geen discussies ontstaan tijdens de bouw.

Uitvoering.
Zodra de aannemer gekozen is, wordt er begonnen met bouwen. In reguliere bouwvergaderingen zullen we de kwaliteit en uitgangspunten van het ontwerp bewaken en de voortgang bijhouden.

Contact

Wanneer u er aan denkt een woning te laten bouwen kunt u contact met ons opnemen. We zullen u dan zo snel mogelijk benaderen.

Studio M | Architectuur
Admiraal de Ruijterweg 113-3
1056 EW, Amsterdam
E-mail:info@studiomarchitectuur.nl
Tel: +31 (0)6 14 04 24 73