X

Aanbouw en renovatie woonhuis Heemstede

Bestaande situatie

Schetsplattegrond Begane Grond

Schetsplattegrond Verdieping

Ontwerp Aanbouw: Eetkamer en keuken

Renovatie: Woonkamer

Schuifdeur naar TV-kamer

Renovatie: Woonkamer

De huidige woning te Heemstede is drie etages hoog. Op de begane grond is in 1979 al een aanbouw gerealiseerd. Om meer ruimte te creëren wordt een aanbouw aan de achterzijde gerealiseerd tussen de woning en de bestaande aanbouw. Het huidige verbindingsstuk wordt grotendeels gesloopt.

De aanbouw uit 1979 is aan de rechterachterzijde gesitueerd en heeft een hellend dak. De huidige woonkamer zal uitgebouwd worden tot aansluiting met de huidige aanbouw. Hierdoor ontstaat een grote ruimte. Door de deur te verplaatsen kom je in de keuken binnen en is het zitdeel bruikbaarder. De wand van de gang is daarbij nog een meter verder doorgetrokken zodat een garderobe achter de trap gemaakt kan worden. Hierdoor wordt het zitgedeelte groter en ontstaat een langere dichte wand om bijvoorbeeld een bank of kast tegenaan te zetten. Ook wordt de nieuwe haard meer het middelpunt van de kamer. Tevens wordt de deur tussen keuken en televisiekamer vervangen door schuifdeuren.

Op de eerste verdieping wordt de badkamer iets vergroot en worden de slaapkamers gerenoveerd. De aanbouw op de begane grond wordt voorbereid zodat deze eventueel in een later stadium ook op de verdieping kan worden doorgetrokken.

Initiatief:November 2015
Start Bouw:Voorjaar 2016
Status:Voorlopig Ontwerp
Plaats:Heemstede

360 Graden panorama's en Virtual Reality

Om tijdens het ontwerpproces een goed beeld te verkrijgen van het beoogde eindresultaat, worden 360 graden panorama sfeerbeelden en virtual reality beelden gemaakt. met behulp van een virtual reality bril kan men rondkijken in de woning. Onderstaand vind u de links voor deze sfeerbeelden. Wanneer je een Virtual Reality bril hebt, of bijvoorbeeld een 'Google Cardboard', zijn ook hier links beschikbaar om in de woning te kunnen rondkijken.

360 Graden panorama's         
Woonkamer
Woonkamer variant
Keuken
Virtual Reality
Keuken

23 december 2015

Schetsontwerp gereed

Het schetsontwerp voor de aanbouw en renovatie van de woning is gereed. De tekeningen worden nu verder uitgewerkt naar Voorlopig ontwerp en definitief ontwerp om in het voorjaar van 2016 te kunnen beginnen met de bouw.

13 december 2015

Bestaande situatie

De bestaande woning in Heemtede, voordat met de verbouwing begonnen is.

December 2015

Studio M | Architectuur

Door middel van duurzame en eigentijdse architectuur wil studio M de leef- en woonomgeving van onze klanten verbeteren. Studio M creëert de woning die precies bij u past, of dit nu een woning met traditionele uitstraling of een moderne villa is. Studio M zorgt er voor dat u zich thuis voelt, het belangrijkste aspect van een woning.

Duurzaamheid is een zeer belangrijk onderdeel bij het realiseren van de woning. Door duurzame oplossingen creëert u een comfortabel binnenklimaat en denkt u tegelijkertijd aan de toekomst en aan uw portemonnee. Studio M realiseert woningen van de idee- of schetsfase tot en met de oplevering van uw woning. Ook kunt u gericht advies krijgen over bijvoorbeeld een vergunningaanvraag, ideëen voor uw woning of advies over duurzaamheid.

Bent u geinteresseerd? Vrijblijvend maken we voor u een schetsontwerp. Neemt u hiervoor contact op via info@studiomarchitectuur.nl.

Overige projecten

Woningen

U denkt er al een tijd aan om uw eigen woning te laten bouwen, maar u weet niet waar u moet beginnen? Studio M kan u al helpen vanaf het begin van het proces met de globale ideefase. Waar moet u allemaal rekening mee houden? Wat kost het? Wat komt er bij kijken? We adviseren u graag in uw keuzes en begeleiden u van begin tot de oplevering van uw woning.

Duurzaamheid

Het bouwbesluit zorgt er in Nederland voor dat gebouwen en woningen steeds duurzamer worden. Studio M doet daar nog een schep bovenop en ontwerpt woningen die al voldoen aan de eisen die pas over enkele jaren gelden. Duurzaamheid in woningen is een belangrijk aspect, niet alleen voor het milieu, maar het zorgt ook voor een hoger woongenot en comfortniveau door optimale ventilatie en warmteverspreiding. Studio M streeft naar woningen met een EPC van 0,2 en gebruikt moderne bouwtechnieken en gevels met hoge isolatiewaarden.

Werkwijze

Wanneer u er aan denkt een woning te laten bouwen kunt u contact met ons opnemen. We zullen dan beginnen met een gesprek waarin we de mogelijkheden en uw wensen bespreken. Aan de hand van dit gesprek wordt een schetsontwerp gemaakt met een globaal idee hoe uw woning er uit kan komen te zien. Dit is geheel vrijblijvend. Bent u enthousiast geworden van het schetsontwerp en de mogelijkheden kunt u besluiten met Studio M uw woning verder te ontwikkelen in verschillende fasen:

Voorlopig Ontwerp (VO).
In het voorlopig ontwerp zal het schetsontwerp uitgewerkt worden tot completer ontwerp. Materialen worden bekeken en gekozen, kleuren verkend en principedetaillering gemaakt. In deze fase kan nog veel veranderen aan het ontwerp.

Definitief ontwerp (DO).
In het definitief ontwerp wordt het ontwerp vastgelegd, inclusief installaties, materialen, kleuren, detailtekeningen van bijvoorbeeld kozijnen, dakranden, gevelafwerking en constructie.

Vergunningaanvraag.
Zodra het definitief ontwerp naar tevredenheid is gemaakt, zal de vergunningaanvraag worden gemaakt. Dit betekent de volledige uitwerking van alle plattegronden, doorsneden, details, berekeningen, rapporten, EPC eisen, daglichttoetreding, milieu-eisen en overige eisen aan het nederlandse bouwbesluit.

Aanbesteding.
Zodra de vergunning binnen is kan een aannemer gezocht worden om uw woning te bouwen. Afhankelijk van uw eventuele eigen voorstellen bekijken we de opties en helpen we u te kiezen. In deze fase zal het bestek gereed gemaakt worden zodat de aannemer precies weet wat er gebouwd moet worden en er hierover geen discussies ontstaan tijdens de bouw.

Uitvoering.
Zodra de aannemer gekozen is, wordt er begonnen met bouwen. In reguliere bouwvergaderingen zullen we de kwaliteit en uitgangspunten van het ontwerp bewaken en de voortgang bijhouden.

Contact

Wanneer u er aan denkt een woning te laten bouwen kunt u contact met ons opnemen. We zullen u dan zo snel mogelijk benaderen.

Studio M | Architectuur
Admiraal de Ruijterweg 113-3
1056 EW, Amsterdam
E-mail:info@studiomarchitectuur.nl
Tel: +31 (0)6 14 04 24 73