X

Bestaande situatie

Bestaande situatie

Bestaande situatie

Bestaande situatie

Plattegrond Begane Grond

3D Sfeerimpressie verdieping

3D Sfeerimpressie plattegrond

3D Sfeerimpressie entree

3D Sfeerimpressie woonkamer achterzijde

Gefaseerd renovatieproject te Rozenburg

3D Sfeerimpressie verdieping

Plattegrond Begane Grond

3D Sfeerimpressie plattegrond

3D Sfeerimpressie entree

3D Sfeerimpressie woonkamer achterzijde

Voor deze bestaande vrijstaande woning te Rozenburg is een nieuw ontwerp gemaakt dat gefaseerd tijdens bewoning uitgevoerd zal worden. In het ontwerp wordt de bestaande schil van de woning gerespecteerd en vindt de transformatie plaats door de plattrgond open te maken om een vrij indeling mogelijk te maken.

De bestaande woning bestaat uit veel kleinere kamers, aparte keuken, woonkamer, eetkamer, verschillende badkamers en een inpandige garage. In de nieuwe situatie zal een open plattegrond gecreeerd worden waarin alle verschillende vertrekken op de begane grond vrij verbonden zijn. Men betreed de woning door de nieuwe open voorgevel waarna de ruime keuken betreed wordt. Door het openbreken van wanden en vloeren wordt deze ruimte het dubbelhoge centrum van de woning waar tevens de ontsluiting met de slaapkamers op de verdieping is. Aan de achterzijde van de woning worden verschillende bestaande slaapkamers geschakeld tot woonkamer. Hier wordt de gevel richting de tuin transparanter en open gemaakt zodat een lichte ruimte ontstaat. In de kern van de woning bevinden zich de gesloten functies zoals badkamer, wasruimte, opbergruimte en garderobe. Rondom deze gesloten kern zijn alle kamers vrij en open met elkaar verbonden.

De verbouwing zal gefaseerd uitgevoerd worden waarin in goed overleg delen van de woning worden aangepakt, terwijl de woning bewoond blijft. In de eerste fase worden slaapkamers tijdelijk verplaatst en wordt de definitieve badkamer/wasruimte op de begane grond gerealiseerd. In de tweede fase worde de woonkamer aan de achterzijde gerealiseerd en wordt een nokverhoging uitgevoerd. In de derde fase wordt de entree en de keuken gerealiseerd en worden de definitieve slaapkamers op de verdieping gebouwd.

Initiatief:Augustus 2015
Start Bouw eerste fase:Oktober 2015
Start Bouw tweede fase:Medio 2016
Status:Eerste fase gereed
Plaats:Rozenburg
Bouw:Zelfbouw

Werkzaamheden eerste fase gereed

De werkzaamhedenvoor de eerste fase zijn gereed. Op de begane grond is de badkamer/wasruimte gerealiseerd en zijn de slaapkamers tijdelijk verplaatst zodat de woonkamer aan de achterzijde van de woning in de volgende fase gemaakt kan worden.

1 November 2015

360 Graden panorama's en Virtual Reality

Om tijdens het ontwerpproces een goed beeld te verkrijgen van het beoogde eindresultaat, worden 360 graden panorama sfeerbeelden en virtual reality beelden gemaakt. met behulp van een virtual reality bril kan men rondkijken in de woning. Onderstaand vind u de links voor deze sfeerbeelden. Wanneer je een Virtual Reality bril hebt, of bijvoorbeeld een 'Google Cardboard', zijn ook hier links beschikbaar om in de woning te kunnen rondkijken.

360 Graden panorama's         
Keuken
Woonkamer
Virtual Reality
Keuken
Woonkamer

21 september 2015

Ontwerp gereed

Het ontwerp van de woning in uiteindelijke situatie is gereed. Het ontwerp zal in verschillende fasen uitgevoerd worden.

20 september 2015

Bestaande situatie

De bestaande woning in Rozenburg, voordat met de verbouwing begonnen is.

Augustus 2015

Studio M | Architectuur

Door middel van duurzame en eigentijdse architectuur wil studio M de leef- en woonomgeving van onze klanten verbeteren. Studio M creëert de woning die precies bij u past, of dit nu een woning met traditionele uitstraling of een moderne villa is. Studio M zorgt er voor dat u zich thuis voelt, het belangrijkste aspect van een woning.

Duurzaamheid is een zeer belangrijk onderdeel bij het realiseren van de woning. Door duurzame oplossingen creëert u een comfortabel binnenklimaat en denkt u tegelijkertijd aan de toekomst en aan uw portemonnee. Studio M realiseert woningen van de idee- of schetsfase tot en met de oplevering van uw woning. Ook kunt u gericht advies krijgen over bijvoorbeeld een vergunningaanvraag, ideëen voor uw woning of advies over duurzaamheid.

Bent u geinteresseerd? Vrijblijvend maken we voor u een schetsontwerp. Neemt u hiervoor contact op via info@studiomarchitectuur.nl.

Overige projecten

Woningen

U denkt er al een tijd aan om uw eigen woning te laten bouwen, maar u weet niet waar u moet beginnen? Studio M kan u al helpen vanaf het begin van het proces met de globale ideefase. Waar moet u allemaal rekening mee houden? Wat kost het? Wat komt er bij kijken? We adviseren u graag in uw keuzes en begeleiden u van begin tot de oplevering van uw woning.

Duurzaamheid

Het bouwbesluit zorgt er in Nederland voor dat gebouwen en woningen steeds duurzamer worden. Studio M doet daar nog een schep bovenop en ontwerpt woningen die al voldoen aan de eisen die pas over enkele jaren gelden. Duurzaamheid in woningen is een belangrijk aspect, niet alleen voor het milieu, maar het zorgt ook voor een hoger woongenot en comfortniveau door optimale ventilatie en warmteverspreiding. Studio M streeft naar woningen met een EPC van 0,2 en gebruikt moderne bouwtechnieken en gevels met hoge isolatiewaarden.

Werkwijze

Wanneer u er aan denkt een woning te laten bouwen kunt u contact met ons opnemen. We zullen dan beginnen met een gesprek waarin we de mogelijkheden en uw wensen bespreken. Aan de hand van dit gesprek wordt een schetsontwerp gemaakt met een globaal idee hoe uw woning er uit kan komen te zien. Dit is geheel vrijblijvend. Bent u enthousiast geworden van het schetsontwerp en de mogelijkheden kunt u besluiten met Studio M uw woning verder te ontwikkelen in verschillende fasen:

Voorlopig Ontwerp (VO).
In het voorlopig ontwerp zal het schetsontwerp uitgewerkt worden tot completer ontwerp. Materialen worden bekeken en gekozen, kleuren verkend en principedetaillering gemaakt. In deze fase kan nog veel veranderen aan het ontwerp.

Definitief ontwerp (DO).
In het definitief ontwerp wordt het ontwerp vastgelegd, inclusief installaties, materialen, kleuren, detailtekeningen van bijvoorbeeld kozijnen, dakranden, gevelafwerking en constructie.

Vergunningaanvraag.
Zodra het definitief ontwerp naar tevredenheid is gemaakt, zal de vergunningaanvraag worden gemaakt. Dit betekent de volledige uitwerking van alle plattegronden, doorsneden, details, berekeningen, rapporten, EPC eisen, daglichttoetreding, milieu-eisen en overige eisen aan het nederlandse bouwbesluit.

Aanbesteding.
Zodra de vergunning binnen is kan een aannemer gezocht worden om uw woning te bouwen. Afhankelijk van uw eventuele eigen voorstellen bekijken we de opties en helpen we u te kiezen. In deze fase zal het bestek gereed gemaakt worden zodat de aannemer precies weet wat er gebouwd moet worden en er hierover geen discussies ontstaan tijdens de bouw.

Uitvoering.
Zodra de aannemer gekozen is, wordt er begonnen met bouwen. In reguliere bouwvergaderingen zullen we de kwaliteit en uitgangspunten van het ontwerp bewaken en de voortgang bijhouden.

Contact

Wanneer u er aan denkt een woning te laten bouwen kunt u contact met ons opnemen. We zullen u dan zo snel mogelijk benaderen.

Studio M | Architectuur
Admiraal de Ruijterweg 113-3
1056 EW, Amsterdam
E-mail:info@studiomarchitectuur.nl
Tel: +31 (0)6 14 04 24 73