X

3D Sfeerimpressie

3D Sfeerimpressie

3D Sfeerimpressie

Conceptontwikkeling

3D Sfeerimpressie

3D Sfeerimpressie

3D Sfeerimpressie/h3>

Nieuwbouwproject te Almere

3D Sfeerimpressie

3D Sfeerimpressie

3D Sfeerimpressie

Concept ontwikkeling

3D Sfeerimpressie

3D Sfeerimpressie

3D Sfeerimpressie

Het ontwerp is gebaseerd op de wensen van de opdrachtgever waarin lichtinval, ruimtelijkheid met uitstekende volumes en hoogteverschillen een belangrijk aspect zijn. In het ontwerp zal op de begane grond een woon- en een kookgedeelte en een bijkeuken aanwezig zijn. Op de eerste verdieping worden 4 slaapkamers en een badkamer gepositioneerd en een derde verdieping of zolder als extra vrije in te delen ruimte.

Concept

Als basis voor de woning is de vorm van een traditionele kap terug te vinden. Echter zal deze in een modern donker materiaal uitgevoerd worden en zorgt voor de huls van de woning. Het dak zal in de gevel overlopen in hetzelfde materiaal. De kap zal aan voor- en achter zijde een sterk contrast vormen door de lijnen van de kap te accentueren met materiaal- en kleurkeuze. Door de basisvorm kap steken enkele volumes waarin de hoofdfuncties van het gebouw gesitueerd zijn. Deze volumes hebben een houten afwerking en zijn als losse uitstekende volumes herkenbaar, zowel aan de buitenzijde als aan de binnenzijde.

Hoogteverschillen

De houten volumes steken door de kap heen op een manier waardoor er aan de zuidzijde van de woning een dubbel-hoge ruimte ontstaat waar door hoge raampartijen veel licht naar binnen valt en een zeer ruimtelijk effect ontstaat. Ook steken de volumes visueel aan de binnenzijde door de woning waardoor er enkele kleine hoogteverschillen ontstaan, bijvoorbeeld bij de keuken.

Materialen

De volumes die door de woning heen steken zullen met een lichte houtsoort bekleed worden om een groot contrast met de kap te bereiken. De kap die doorloopt in de Zuid- en Noordgevel zal bekleed worden met een donkere vlakke pan. De gevels onder de kap worden naturel uitgevoerd om de meeste nadruk te leggen op de bijzondere elementen in de woning. Voor de hoge raampartijen worden houten lamellen toegepast om te zorgen voor indrukwekkende lichtinval.

Duurzaamheid

De woning is ontworpen met een staalframe constructie. Deze constructie zorgt ervoor dat vrije indelingen van de woning mogelijk zijn en er met geringe dikte van de gevel hoge isolatiewaarden te halen zijn. Uitgangspunt van de gevel is een Rc waarde tussen de 5 en 6 waarbij de dikte van de gevel ongeveer 300 mm zal zijn. Daarnaast zal gebruik gemaakt worden van een centraal ventilatiesysteem met warmteterugwinning om een zo comfortabel en gezond mogelijk binnenklimaat te realiseren.

Initiatief:December 2014
Type:Nieuwbouw
Status:Schetsontwerp
Plaats:Almere

Studio M | Architectuur

Door middel van duurzame en eigentijdse architectuur wil studio M de leef- en woonomgeving van onze klanten verbeteren. Studio M creëert de woning die precies bij u past, of dit nu een woning met traditionele uitstraling of een moderne villa is. Studio M zorgt er voor dat u zich thuis voelt, het belangrijkste aspect van een woning.

Duurzaamheid is een zeer belangrijk onderdeel bij het realiseren van de woning. Door duurzame oplossingen creëert u een comfortabel binnenklimaat en denkt u tegelijkertijd aan de toekomst en aan uw portemonnee. Studio M realiseert woningen van de idee- of schetsfase tot en met de oplevering van uw woning. Ook kunt u gericht advies krijgen over bijvoorbeeld een vergunningaanvraag, ideëen voor uw woning of advies over duurzaamheid.

Bent u geinteresseerd? Vrijblijvend maken we voor u een schetsontwerp. Neemt u hiervoor contact op via info@studiomarchitectuur.nl.

Overige projecten

Woningen

U denkt er al een tijd aan om uw eigen woning te laten bouwen, maar u weet niet waar u moet beginnen? Studio M kan u al helpen vanaf het begin van het proces met de globale ideefase. Waar moet u allemaal rekening mee houden? Wat kost het? Wat komt er bij kijken? We adviseren u graag in uw keuzes en begeleiden u van begin tot de oplevering van uw woning.

Duurzaamheid

Het bouwbesluit zorgt er in Nederland voor dat gebouwen en woningen steeds duurzamer worden. Studio M doet daar nog een schep bovenop en ontwerpt woningen die al voldoen aan de eisen die pas over enkele jaren gelden. Duurzaamheid in woningen is een belangrijk aspect, niet alleen voor het milieu, maar het zorgt ook voor een hoger woongenot en comfortniveau door optimale ventilatie en warmteverspreiding. Studio M streeft naar woningen met een EPC van 0,2 en gebruikt moderne bouwtechnieken en gevels met hoge isolatiewaarden.

Werkwijze

Wanneer u er aan denkt een woning te laten bouwen kunt u contact met ons opnemen. We zullen dan beginnen met een gesprek waarin we de mogelijkheden en uw wensen bespreken. Aan de hand van dit gesprek wordt een schetsontwerp gemaakt met een globaal idee hoe uw woning er uit kan komen te zien. Dit is geheel vrijblijvend. Bent u enthousiast geworden van het schetsontwerp en de mogelijkheden kunt u besluiten met Studio M uw woning verder te ontwikkelen in verschillende fasen:

Voorlopig Ontwerp (VO).
In het voorlopig ontwerp zal het schetsontwerp uitgewerkt worden tot completer ontwerp. Materialen worden bekeken en gekozen, kleuren verkend en principedetaillering gemaakt. In deze fase kan nog veel veranderen aan het ontwerp.

Definitief ontwerp (DO).
In het definitief ontwerp wordt het ontwerp vastgelegd, inclusief installaties, materialen, kleuren, detailtekeningen van bijvoorbeeld kozijnen, dakranden, gevelafwerking en constructie.

Vergunningaanvraag.
Zodra het definitief ontwerp naar tevredenheid is gemaakt, zal de vergunningaanvraag worden gemaakt. Dit betekent de volledige uitwerking van alle plattegronden, doorsneden, details, berekeningen, rapporten, EPC eisen, daglichttoetreding, milieu-eisen en overige eisen aan het nederlandse bouwbesluit.

Aanbesteding.
Zodra de vergunning binnen is kan een aannemer gezocht worden om uw woning te bouwen. Afhankelijk van uw eventuele eigen voorstellen bekijken we de opties en helpen we u te kiezen. In deze fase zal het bestek gereed gemaakt worden zodat de aannemer precies weet wat er gebouwd moet worden en er hierover geen discussies ontstaan tijdens de bouw.

Uitvoering.
Zodra de aannemer gekozen is, wordt er begonnen met bouwen. In reguliere bouwvergaderingen zullen we de kwaliteit en uitgangspunten van het ontwerp bewaken en de voortgang bijhouden.

Contact

Wanneer u er aan denkt een woning te laten bouwen kunt u contact met ons opnemen. We zullen u dan zo snel mogelijk benaderen.

Studio M | Architectuur
Admiraal de Ruijterweg 113-3
1056 EW, Amsterdam
E-mail:info@studiomarchitectuur.nl
Tel: +31 (0)6 14 04 24 73